فهرست مطالب

مجله راهبرد سیاسی
سال ششم شماره 3 (پیاپی 22، پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/08/01
  • تعداد عناوین: 11
|
  • کاربرد روش سناریو نویسی در مشارکت سیاسی و انتخابات درایران
    مجتبی میری*، حبیب عطانژاد صفحه 1

    هدف این نوشتار، ارایه الگویی نوین برای استفاده از آینده پزوهی در موضوعات راهبردی است. آینده پزوهی،نگاهی همراه با سازگاری منطقی به آینده از چشم اندازی ویژه و ابزاری گسترده در حوزه روش شناسی، برای پرداختن به عدم قطعیت های آینده است. یکی از مهمترین روش های آینده پزوهی در انتخابات و مششارکت سیاسی روش سناریو نویسی است. بررسی سهم اصلی سناریوها درموفقیت آینده ما، به توانمندسازی ما در تبدیل عدم قطعیت به منبع برتری بازمیگردد و ضروری است. نظر به اینکه هرکدام از موضوعات ، بستر خاصی داشته و مسیر خاصی را برایتدوین سناریو طی میکنند، ارایه الگویی نوین، ضروری به نظر میرسد. این نگارش به عنوان یک نگارش ابتدایی به دنبال پاسخگویی در زمینه پیش بینی انتخابات با استفاده از روش آینده پژوهی و سناریو نویسی می باشد. در حقیقت استفاده از روش سناریو نویسی در انتخابات و پیش بینی آینده های پیش رو برای فضای مشارکت سیاسی و انتخابات را مورد بررسی قرار می دهد.

    کلیدواژگان: آینده پزوهی، سناریو نویسی، مشارکت سیاسی، انتخابات، ایران
  • سیاست خارجی جمهوری آذربایجان در قبال رژیم صهیونیستی: فرصت ها و تهدیدها
    حامد حاجتی چپه زادی*، عبدالمجید سیفی صفحه 2

    سیاست خارجی دولت ها در نظام بین الملل متشکل از مجموعه ای از منافع است که کنشگران بین الملل بر اساس ارزیابی خود از منافع ملی، آن را در ارتباط با دیگر کنشگران محیط بین الملل می بینند. این مقاله به دنبال ارزیابی سیاست خارجی جمهوری آذربایجان در قبال رژیم اسراییل بر اساس نظریه واقع گرایی نوکلاسیک است. پرسش اصلی پژوهش حاضر این است، جهت گیری سیاست خارجی جمهوری آذربایجان در قبال اسراییل چه فرصت ها و تهدیدهایی را پیشروی این جمهوری قرار داده است؟ یافته ها نشان می دهند سیاست خارجی جمهوری آذربایجان در قبال اسراییل فرصت هایی ازجمله موازنه قوا، تقویت بنیه اقتصادی، توسعه صنایع نظامی، دست یابی به فناوری های جدیدغرب، تقویت قدرت چانه زنی در برابر ایران و ارمنستان و تهدیدهایی ازجمله تیرگی روابط با ایران، فدراسیون روسیه، دولت های اسلامی، امنیتی شدن منطقه، تضاد ایدیولوژیکی برای این جمهوری به همراه داشته است. مواد خام این مقاله با استفاده از منابع کتابخانه ای گردآوری و با روش توصیفی و تحلیلی موردبحث و کنکاش قرارگرفته است.

    کلیدواژگان: سیاست خارجی، جمهوری آدربایجان، اسرائیل، نوکلاسیک، واقع گرایی
  • اصول تربیتی و اصلاحی کارگزاران حکومتی با تاکید بر آموزه های نهج البلاغه
    امیررضا محمودی*، سیده مهشید میری بالاجورشری صفحه 3

    در همه نظام های سیاسی مساله تربیت، اصلاح و گزینش کارگزاران حکومتی یکی از مسایل مهم و اساسی محسوب می شود، به طوری که ثبات و پایداری هر نظام حکومتی مرهون توجه به این موارد است. لذا در نظام سیاسی اسلامی بخصوص در اندیشه های سیاسی شیعی به اصول تربیتی و اصلاحی کارگزاران حکومتی توجه ویژه شده است که نمونه شاخص آن در سیره حضرت علی در نهج البلاغه به صورت روشن بیان شده است. اهمیت بحث زمانی مشخص می شود که عدم توجه به مساله اصلاح و تربیت کارگزاران حکومتی یکی از دلایل نابودی و انحطاط نظام های سیاسی قلمداد شده است. بنابراین تحلیل مسایل مربوط به تربیت، انتخاب و گزینش کارگزاران حکومتی با توجه به آموزه های سیاسی حضرت علی (ع) در نهج البلاعه می تواند شیوه های صحیح اجرای احکام اسلامی در قالب سیستم های سیاسی شده و کارآمدی و موفقیت نظام سیاسی-شیعه را نشان دهد. در این مقاله اصول تربیتی و اصلاحی و گزینش کارگزاران حکومتی در اندیشه های حضرت علی و ملاک های انتخاب دولتمردان و روش های نظارتی بر کارگزاران حکومتی در قالب مطالعه نظری و به صورت کیفی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

    کلیدواژگان: نهج البلاغه، اسلام، شیعه، حکومت، دولتمردان، نظام سیاسی شیعه
  • خسرو آرام، علیرضا رضایی*، قاسم ترابی صفحات 7-28
    بیداری اسلامی و شروع قیام مردمی و تحولات داخلی مصر(ژانویه 2011) که منجربه سرنگونی مبارک شد، نشانگرآغازمرحله جدیدی درحیات سیاسی مصربود که انتظارمی‏رفت، استبداد ودیکتاتوری ازاین کشوربرای همیشه دورشده وحکومتی دموکراتیک برمبنای نظم نوین سیاسی جایگزین گردد. درابتدای امرنیز با برگزاری انتخابات وانتقال قدرت به محمدمرسی به عنوان رییس جمهور،روند دموکراتیزاسیون جاری گشت، اما در اندک مدتی، ژنرال السیسی با کودتایی خزنده، به بهانه حفظ امنیت و بهبود اوضاع اقتصادی، مرسی را بازداشت و در ادامه قدرت را شخصا به دست گرفت. که نشان از ناکامی روند دموکراتیزاسیون و شکست مطالبات دموکراسی خواهی مردم در این کشور دارد. آنچه در این مقاله سوال اصلی می‏باشد اینست که؛ خیزش دموکراسی مردم مصر در سال 2011 تاکنون چه نتایجی به دنبال داشته است؟ و کدام نیروها بر جریان دموکراسیزاسیون مردم مصرتاثیرگذار بوده‏اند؟ نتایج تحقیق نشان می‏دهد، خیزش دموکراسی خواهی مردم مصربا دخالت ارتش و برکناری محمد مرسی از ریاست جمهوری در عمل ناموفق نشان داده است. مهمترین نیروهای تاثیرگذار در روند دموکراتیزاسیون مصر، عبارتند از: ارتش، حزب اخوان المسلمین، احزاب و گروه های سکولار و ملی گرا. روش پژوهش، بصورت کیفی، اسنادی و کتابخانه ای، به کمک ابزار فیش برداری از کتب و مقالات فارسی وانگلیسی می‏باشد ودرنهایت اطلاعات جمع آوری شده بصورت توصیفی تحلیل می‏شود
    کلیدواژگان: بیداری اسلامی، دموکراتیزاسیون، ارتش، اخوان المسلمین، محمدمرسی، ژنرال السیسی
  • احسان جعفری فر*، هادی ذکاء دادگستر صفحات 29-50
    بعد از فروپاشی شوروی جهان تک قطبی با هژمونیآمریکا با ظهور قدرت های نوظهور ازجمله چین موجب تقویت ایده تحول نظام بین المللی از تک قطبی به چندقطبی شده است. مسیله این پژوهش این است که علی رغم ادعای چین بر مسالمت آمیز بودن خیزش اقتصادی این کشور ولی محافل و سیاستمداران آمریکایی را اقناع نمی کند. از همین رو این پژوهش که به روش توصیفی-تحلیلی و با اسناد کتابخانه ای گردآوری شده به دنبال پاسخ به این پرسش برآمده است که دیدگاه ها و سیاست های آمریکا در قبال خیزش اقتصادی چین چیست؟ یافته پژوهش نشان می دهد که خیزش اقتصادی چین همراه با سیاست های اقتصادمحو بوده است.این سیاست ها شامل عضویت و ایجاد سازمان های بین المللی، طرح های بین المللی همچون احیای جاده ابریشم، سرمایه گذاری و وام دهی است. بر طبق تحلیل ها در چارچوب نظریه سازه انگاری باید گفت که ازنظر آمریکا خیزش مسالمت آمیز موجب رفع اتهام تهدید جدی این کشور به عنوان یک کشور تجدید نظر طلب نمی شود. دلیل نگرانی آمریکا عمدتا از موقعیت هژمونیک آن در سیاست جهانی و ناسازگاری ایدیولوژیک چین با نظام ارزشی غرب ناشی می شود. برمبنای همین دیدگاه آمریکا اقناع شده است که باید در راستای مهار چین اقدامات عملی ازجمله آغاز جنگ تجاری، سد نفوذ اقتصادی و استفاده از اهرم های فشارهای غیراقتصادی را در پیش بگیرد.
    کلیدواژگان: چین، ایالات متحده آمریکا، جنگ اقتصادی، شرق آسیا، سازه انگاری
  • علی سعیدی* صفحات 51-70

    سوره مایده که به نام های عقود و المنقدها نیز خوانده می شود، در ترتیب فعلی قرآن، پنجمین سوره قرآن کریم است. این سوره دارای 120 آیه، دو هزار و هشتصد و چهار (2806) کلمه و یازده هزار و هفتصد و سی سه (11733) حرف است و بجز آیه سوم آن که در حجه الوداع نازل شده، باقی آیات در مدینه نازل شده است. هدف این پژوهش، مولفه های سیاسی حاکمان اسلامی در سوره مایده می باشد. حاکمان اسلامی همان عاملان قدرت می باشند که از توانایی و تاثیرگذاری یا نفوذ بر دیگران برخوردار بوده، می توانند اراده خود را بر آنان تحمیل نمایند. چنین افرادی اگر در زندگی سیاسی - اجتماعی در نظر گرفته شوند، در جایگاه حاکم قرار گرفته، اعمال قدرت می کنند. و مهم ترین سوالی که در این پژوهش باید پاسخ داده شود این است که عامل قدرت یا حاکم اسلامی از دیدگاه سوره مایده کیست و باید به چه ویژگی هایی آراسته باشد.

    کلیدواژگان: حاکم اسلامی»، مولفه ی سیاسی»، سوره مائده»، قرآن کریم»، نزول»
  • هادی مراد پیری*، داود رمضانی تکلیمی صفحات 71-93
    افول در آمریکا از زمانی آغاز شد که این کشور با برهم زدن موازنه قدرت در جهان و از بین بردن نظام دوقطبی به دنبال تامین منافع ملی آمریکا در نظام تکقطبی برآمد. این پژوهش به دنبال پاسخ به این سیوال است که آیا در هژمونی آمریکایی افول روی داده و اینکه این افول چه ویژگی هایی دارد تا به درستی مورد شناسایی قرار گیرد. این پژوهش با استفاده از روش توصیفی تحلیلی درصدد پاسخگویی به این سیوالات است که اولا معنا و ماهیت دقیق افول هژمونی آمریکا چیست و این افول چرا و چگونه اتفاق افتاده است؟ و ثانیا نظام جهانی در پرتو افول هژمونی آمریکا به چه وضعیتی دچار خواهد شد؟ فرضیه اصلی این پژوهش این است که افول آمریکا از زمان فروپاشی شوروی آغاز گردید و نظام جهانی به سرعت در سراشیبی تغییر وضعیت از نظام تکقطبی به یک جهان چندقطبی قرار گرفت. اگرچه مبنای این پژوهش، تاکید بر نظریات فوکویاما و هانتینگتون میباشد، اما از نظریات دیگر اندیشمندان غربی نیز در راستای دستیابی به پاسخ سیوال این مقاله استفاده شده است.
    کلیدواژگان: واژگان کلیدی:، افول، هژمونی، ایالات متحده آمریکا، فوکویاما، _ هانتینگتون
  • مریم رحمانی، علی باقری دولت آبادی*، علی تقوایی نیا صفحات 95-120

    تحریم ها یکی از ابزارهای سیاست خارجی کشورها برای تغییر رفتار سایر دولت ها و پیش برد منافع ملی محسوب می گردد. آمریکا ازجمله کشورهایی است که بیشترین تحریم ها را علیه مخالفین خود بکارگرفته است. سابقه این تحریم ها علیه ایران به چهار دهه قبل بازمی گردد. علی رغم اینکه استفاده کنندگان از تحریم تاثیرات آن بر شهروندان عادی را انکار می کنند و معتقدند این تحریم ها هدفمند هستند بحث های جدی در این باره در جامعه دانشگاهی مطرح است. هدف پژوهش حاضر سنجش این تاثیرات بر ایرانیان پس از خروج آمریکا از برجام است. سوال اصلی پژوهش این است که تحریم ها چه تاثیری بر سلامت عمومی شهروندان ایرانی طی بازه زمانی 1397 تا 1401 داشته است؟ فرضیه پژوهش اشاره می کند که تحریم ها سلامت عمومی و مولفه های آن را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد. برای ارزیابی فرضیه فوق از روش کمی و ابزار پرسشنامه استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش را 400 نفر از شهروندان ساکن شهر یاسوج تشکیل دادند و برای تجزیه تحلیل داده ها از آزمون های مقایسه میانگین تی مستقل، رگرسیون، ضریب همبستگی پیرسون و...استفاده گردید. یافته های پژوهش نشان داد بین تحریم های آمریکا و سلامت عمومی شهروندان شهر یاسوج رابطه معناداری وجود دارد. بدین صورت که با افزایش میزان تحریم ها از میزان سلامت عمومی شهروندان کاسته شده است. همچنین نتایج به دست آمده نشان دادند که در متغیر سن، جنس و وضعیت تاهل، هیچ تفاوت معناداری بین زنان و مردان دیده نشد.

    کلیدواژگان: تحریم، سلامت عمومی، شهروندان ایرانی، آمریکا، حقوق بشر
  • مرتضی علویان، رحمت عباس تبار، سعید ذکریاپور سورکوهی* صفحات 121-140
    شفافیت بعنوان یکی از مفاهیم نوپدید در قرن اخیر مورد توجه بسیاری از دانشمندان بعنوان یکی از شاخصه های حکمرانی خوب قرار گرفته است. در پژوهش های اسلامی نیز، تحقیقات زیادی پیرامون تطبیق شاخصه های حکمرانی خوب با اندیشه اسلامی صورت گرفته است. این پژوهش با موضوع "جایگاه شفافیت در حکمرانی شایسته در اندیشه علوی"، به بررسی و تطبیق مولفه شفافیت در حکمرانی و اندیشه امام علی (ع) می پردازد. این پژوهش، نهج البلاغه را بعنوان مبنای مطالعه اندیشه علوی قرار داده است و در صدد پاسخ به این سوال است که شفافیت چه جایگاهی در اندیشه و حکمرانی علوی دارد. برای این پژوهش، از روش تحلیل مضمون بعنوان یکی از پرکاربردترین روش های تحلیل داده استفاده شده است. پس از مطالعه و بررسی، شفافیت در اندیشه علوی در دو بخش "محتوای شفافیت در اندیشه و حکمرانی علوی" و "ملزومات شفافیت زا در اندیشه و حکمرانی علوی" فصل بندی شد و نتایج حاصله از پژوهش نشانگر آن است که در اندیشه و حکمرانی علوی، شفافیت در بالاترین سطوح ممکن قرار داشته و به صراحت بدان اشاره گردیده است.
    کلیدواژگان: شفافیت، حکمرانی خوب، حکمرانی شایسته، امام علی(ع)، نهج البلاغه
  • خلیل الله سردارنیا*، محمداسماعیل سردارآبادی، ابراهیم صالح آبادی صفحات 141-164

    در این پژوهش، نگارندگان در صدد تبیین سنجش میزان آگاهی معلمان به حقوق شهروندی وعوامل موثر بر آن با توجه به متغیرهایی همچون: آگاهی سیاسی، میزان و نوع استفاده از رسانه های جمعی، مشارکت و عضویت در نهادهای مدنی و پایگاه اجتماعی- اقتصادی هستند. روش تحقیق به صورت پیمایشی بوده و داده ها با تکنیک پرسشنامه ای جمع آوری شده اند. مهمترین یافته های این مطالعه در ارتباط با جامعه آماری ذکر شده عبارتند از: 1. بین آگاهی سیاسی معلمان و سطح آگاهی آنان به حقوق شهروندی خویش در سه بعد مدنی، سیاسی و اجتماعی ارتباط مثبت و معنا دار در سطح بالا دیده شد. 2. بین متغیر میزان استفاده از رسانه های جمعی و آگاهی معلمان به حقوق شهروندی، ارتباط مثبت و معنا دار دیده شد. 3. بین محتوای سیاسی و مدنی استفاده از رسانه های جمعی و میزان آگاهی معلمان به حقوق شهروندی ارتباط مثبت و معنا داری دیده شد، در مورد محتوای اجتماعی این ارتباط مثبت بود، اما معنادار نبود. 4. تاثیر متغیر حضور و مشارکت در عرصه های عمومی و مشارکتی و نهادهای مدنی و آگاهی معلمان به حقوق شهروندی نیز مثبت و معنا دار نشان داده شد.

    کلیدواژگان: معلمان، حقوق شهروندی، رسانه های جمعی، آگاهی سیاسی، شهرستان جوین
  • عباس تقوائی* صفحات 165-178

    سابقه اندیشه سیاسی افراد را معمولا در متونی که بیانگر این اندیشه هاست جستجو می کنند، ولی در خصوص سیاستمداران، بررسی عملکردها و موضع گیری های سیاسی آنان نیز علاوه بر آثار مدون آنان مورد توجه واقع می شود. از طرف دیگر نگاه موجود به قواعد حاکم بر صحنه بین المللی و الگوهای جداسازی حکومت ها (وجه خارجی حاکمیت) و جداسازی افراد در صحنه بین المللی (تابعیت) می تواند در تبیین نگاه ویژه آن ها به قواعد بین الملل روشنگر باشد. سوالی که در اینجا مطرح است آن است که آیا در نگاه امام خمینی (ره) قواعد حاکم بر صحنه بین المللی بطور مطلق قابل پذیرش هستند؟ اگر نیستتند ملاک و میزان پذیرش یا عدم پذیرش این قواعد در چیست؟. مسلم آن است که همه کشورها در چارچوب منافع ملی خود و بر اساس قدرت خویش قایل به محدودیت هایی برای این قواعد هستند. در این مقاله با استفاده از روش تحلیلی - توصیفی به این نتیجه رسیده ایم که در نگاه امام خمینی (ره) شاخص مهم دیگری به ملاک های فوق اضافه  شده و آن «عدم تعارض این قواعد با اصول ثابت و مسلم اسلامی» است و چنین به نظر می رسد که ایشان با مبنا قرار دادن این اصول، آن بخش از قواعد حقوق بین الملل را که صرفا بر مبنای اندیشه های غرب شکل گرفته را به چالش می کشاند.

    کلیدواژگان: حقوق بین الملل، اندیشه سیاسی، امام خمینی، آیات شیطانی، سلمان رشدی
|
  • Application of screenwriting method in political participation and elections in Iran
    Mojtaba Miri *, Habib Atanejad Page 1

    The purpose of this paper is to provide a new model for using futures research in strategic topics. Futurism is a look with logical adaptation to the future from a specific perspective and a broad tool in the field of methodology to address future uncertainties. One of the most important methods of future research in elections and political participation is the script writing method. Examining the main contribution of scenarios to our future success goes back to our empowerment in turning uncertainty into a source of superiority and is essential. Given that each topic has a specific context and takes a specific path to develop a scenario, it seems necessary to provide a new model. This writing, as a basic writing, seeks to answer the question of predicting elections using futures research and scenario writing. In fact, it examines the use of script writing methods in elections and predicts the future for the space of political participation and elections.

    Keywords: Futurism, Scenario Writing, Political Participation, Elections, iran
  • Azerbaijan's Foreign Policy toward Israel: Opportunities and Threats
    Hamed Hajati *, Abdollmajid Seifi Page 2

    The foreign policy of governments in the international system consists of a set of internal and external interests of the that international actors see in relation to other actors in the international environment based on their own assessment of national interests assessment reveals national interests under the framework of "opportunities" and "threats".Therefore, with the knowledge of this framework in foreign policy, this article seeks to assess the foreign policy of the Republic of Azerbaijan towards Israel based on the theory of new classical realism. The main question of the current research is, what are the opportunities and threats facing the Republic of Azerbaijan towards the direction of the foreign policy of the Republic of Azerbaijan towards Israel? The findings show that the foreign policy of the Republic of Azerbaijan towards Israel includes opportunities for balance of power, strengthening of the economic base, the development of military industries, the acquisition of new technologies, the strengthening of bargaining power against Iran and Armenia, and threats, including the blurring of relations with Iran, ,, the region has created an ideological contradiction for the republic.This research has been done by using descriptive-analytical method.

    Keywords: Foreign Policy, Noclassical Realism, Azerbaijan, Israel, opportunities
  • Educational and reform principles of government officials with an emphasis on the teachings of Nahj al-Balagha
    Amirreza Mahmoudi *, Seyedeh Mahshid Miri Balajorshari Page 3

    In political systems, the issue of education, reform and selection of government officials is considered one of the important issues. So that the stability and sustainability of any government system depends on paying attention to these things. Therefore, in the Islamic political system, especially in Shiite political thought, special attention has been paid to the educational and reform principles of government officials, which is clearly stated in the Nahj al-Balagha. The importance of the discussion becomes clear when the lack of attention to the issue of reforming and training government officials is considered one of the reasons for the destruction and degeneration of political systems. Therefore, the analysis of issues related to the education, selection and selection of government officials according to the political teachings of Nahj al Balaga can show the correct ways of implementing Islamic rules in the form of politicized systems and the efficiency and success of the political-Shia system. In this article, the educational and reform principles and the selection of government officials in the thoughts of Hazrat Ali and the criteria for the selection of statesmen and the methods of monitoring government officials will be examined in the form of a theoretical and qualitative study.

    Keywords: Nahj al Balaga, Islam, Shitte, Government, Government Executives, Shiite political system
  • Khosro Aram, Alireza Rezaei *, Ghasem Torabi Pages 7-28
    The Islamic Awakening and the beginning of the popular uprising that led to the overthrow of Mubarak marked the beginning of a new phase in Egyptian politics, which was expected to see the tyranny and dictatorship removed from the country forever and replaced by a democratic government based on a new political order. As president, the process of democratization continued, but in a short time, General al-Sisi arrested Morsi in a creeping coup and continued to seize power personally. What is the main question in this article is that; What have been the consequences of the uprising of the Egyptian people in 2011 so far? And which forces have influenced the process of democratization of the Egyptian people? The results of the investigation show that the pro-democracy uprising of the Egyptian people has failed with the intervention of the army and the removal of Mohamed Morsi from the presidency. The most important influential forces in the process of democratization of Egypt are: the army, the Muslim Brotherhood, secular nationalist parties and groups. The research method is qualitative, documentary and library, with the help of filing tools from Persian and English books and articles.
    Keywords: Islamic awakening, Democratization, Army, Muslim brotherhood, Mohammad Morsi, General Al-Sisi
  • Ehsan Jafari Far *, Hadi Zoka Dadgostar Pages 29-50
    After the collapse of the Soviet Union, the unipolar world with the hegemony of America, with the emergence of emerging powers, including China, has strengthened the idea of ​​transforming the international system from unipolar to multipolar. The problem of this research is that despite China's claim that the country's economic rise is peaceful, it does not convince the circles and American politicians. Therefore, this research, which is descriptive-analytical and collected with library documents, seeks to answer the question, what are the views and policies of the United States regarding China's economic rise? The findings of the research show that China's economic rise has been accompanied by economic policies. These policies include the membership and establishment of international organizations, international projects such as the revival of the Silk Road, investment and lending. According to the analyzes in the framework of the constructivist theory, it should be said that in the eyes of the United States, a peaceful uprising does not remove the accusation of a serious threat to this country as a revisionist country. Based on this point of view, the United States has been convinced that it should take practical measures in order to contain China
    Keywords: China, United States of America, Economic War, East Asia, Structuralism
  • Ali Saeeidi * Pages 51-70

    Surah Al-Maedah, which is also known as Al-Muqad and Al-Munqad, is the fifth Surah of the Holy Qur'an in the current order of the Qur'an. This Surah has 120 verses, two thousand eight hundred and four (2806) words and eleven thousand seven hundred and thirty three (11733) letters, and except for the third verse which was revealed in Hajj al-Wada, the rest of the verses were revealed in Madinah. The purpose of this research is the political components of Islamic rulers in Surah Ma'idah. Islamic rulers are those who have the ability to influence others and can impose their will on them. If such people are considered in political-social life, they are placed in a ruling position and exercise power. And the most important question that must be answered in this research is who is the agent of power or the Islamic ruler from the point of view of Surah Ma'idah and what characteristics should he be adorned with. Therefore, according to the verses of Surah Ma'idah, it became clear that all existence and everything in it is the property of God and is under His control

    Keywords: Islamic ruler, Political component, Surah Ma', edah, The Holy Quran, the descent»
  • Hadimorad Piri *, Davood Ramezani Taklimi Pages 71-93
    The decline in the United States began when the United States sought to secure US national interests in a unipolar system and to eliminate the bipolar system by upsetting the balance of power in the world. This study seeks to answer this question if there has been a decline in American hegemony and what are the characteristics of this decline?Using descriptive-analytical method, this study seeks to answer these questions: first, what is the exact meaning and nature of the decline of American hegemony and why and how did this decline occur? Secondly, how would it be be the situation of the world system during the decline of American hegemony? The main hypothesis of this study is that the decline of United States began after the collapse of the Soviet Union and the world system quickly descended from a unipolar to a multipolar world. Although this research is based on the theories of Fukuyama and Huntington, but the theories of other Western thinkers have also been used to answer the questions of this article.
    Keywords: _ Decline, Hegemony, United States, Fukuyama, _ Huntington
  • Maryam Rahmani, Ali Bagheri Dolatabadi *, Ali Taghvaeinia Pages 95-120

    Sanctions are one of the foreign policy tools of states to change the behavior of other states and pursue their national interests. The United States is one of the countries that has used the most sanctions against other states. The purpose of the present study is to measure the impact of sanctions on Iranians after the withdrawal of the United States from the JCPOA. The main question of the research is, what effect did sanctions have on the public health of Iranian citizens during the period of 2018 to 2022? The hypothesis of the research indicates that sanctions severely affect public health and its components. Quantitative methods and questionnaire tools were used to evaluate the article's hypothesis. The statistical sample of the research was made up of 400 citizens living in Yasouj city (stratified-random method) and two samples mean test, regression, Pearson correlation coefficient, and... were used to analyze the data. The findings of the research show that there is a significant relationship between the US sanctions and the public health of the Yasouj citizens. Also, the results showed that there are no significant differences in variables such as age, gender, and marital status between men and women.

    Keywords: Sanctions, public health, Iranian citizens, the United States, Human rights
  • Morteza Alavian, Rahmat Abbastabar, Saeed Zakariapoor Soorkuhi * Pages 121-140
    Transparency, as one of the new concepts in the last century, has attracted the attention of many scientists as one of the indicators of good governance. In Islamic researches, there have been many researches about matching the characteristics of good governance with Islamic thought. This research with the topic of "the place of transparency in good governance in Alevi thought" examines and applies the component of transparency in the governance and thought of Imam Ali (a.s.). This research has put Nahj al-Balagha as the basis for the study of Alawite thought and aims to answer the question of what place transparency has in Alawite thought and governance. For this research, thematic analysis method has been used as one of the most widely used data analysis methods. After studying and investigating, transparency in Alevi thought was divided into two sections: "The content of transparency in Alevi thought and governance" and "Necessities of transparency in Alevi thought and governance" and the results of the research show that in Alevi thought and governance Transparency has been at the highest possible levels and it has been explicitly mentioned.
    Keywords: Transparency, Good Governance, decent governance, Imam Ali (AS), Nahj al-Balagha
  • Khalil Sardarnia *, MohammdEsmail Sardarabadi, Ebrahim Salehabadi Pages 141-164
  • Abbas Taghvaee * Pages 165-178

    Generally individuals' history of political thought can be searched in texts representing these ideologies. But for politicians, performance and policy positions they have, will be considered in addition to their written works. On the other hand, the viewpoint towards the norms governing international scenes and paradigms to separate governments (outside aspect of governments) and categorizing individuals in international scenes (subordination) can be informative in their special viewpoints toward international norms. The question that arises here is whether in Imam Khomeini's terms the norms governing the international scene are acceptable in absolute terms? If the answer is a negative one another question arises that what criteria exist for acceptance or not acceptance of these norms? It is clear that all countries based of their national interests and power, set restrictions to these rules. In Imam Khomeini's viewpoint another important index is added to these criteria, and that is the congruence of these norms with fixed principles of Islam. It seems that by benchmarking them, he challenges part of the principles of international law which is just on the basis of western thinking.

    Keywords: International Law, Political Thought, Imam Khomeini, The Satanic Verses, Salman Rushdie